20. jul, 2020

My Fender Edition

Idag sålde jag min Beetle ”Fender Edition” som jag tyckt så mycket om. Bilen som Annika och jag hämtade i Tyskland för ett par år sedan. Jag har ägt flera tyskimporterade bilar, men det har varit på min ”bucketlist” att få importera min egen bil någon gång i livet. Det kändes lite vemodigt att sälja den, men samtidig väldigt skönt att få städa bort det gamla. Jag gjorde på samma sätt när Caroline försvann ur mitt liv. Lämnade då i stort sett allt av materiella ting bakom mig, för att vända blad. Hus, bilar, möbler och annat fick stryka på foten för att bytas ut mot nytt. Försöker hela tiden att se framåt och inte i backspegeln för mycket. Det är ju trots allt bara framtiden som jag kan påverka, och just nu känns den väldigt hoppfull och spännande. Jag har släppt taget om ”ekorrhjulet” och låter naturens eget flöde ta mig dit jag hör hemma. Allt har sin naturliga gång och allt kommer att lösa sig. Äventyret väntar och jag har slutat att oroa mig för framtiden. Nedan har jag ”saxat” ett litet avsnitt ur min kommande bok ”Pappa till en Ängel” där jag på ämnet beskriver lite av den känslan.

Citat ur ”Pappa till en Ängel:
Eftersom allt hänger ihop är det därför viktigt att finna balans i hela systemet, eller livet om man så vill. Det är ju inte bara vad jag gör precis innan jag ska somna som påverkar huruvida jag kan komma till ro eller inte. För att minska på stressen kan ett bra sätt vara att vistas i naturen. Kraften och samspelet där är fascinerande. Speciellt då det inte styrs av någonting annat än det naturliga flödet. Allt bara är och fungerar i symbios utan yttre påverkan. På samma sätt försöker jag tänka om mitt eget liv, då vi faktiskt är en naturlig del av det kretsloppet. Allt som finns inklusive oss själva är ju i grunden sprunget ur samma skrot och korn av stjärndamm. Jag är ju precis som trädet i skogen en del av detta maskineri. Jag behöver därför inte motarbeta det som sker utan istället bara följa med i den ström dit livet tar mig. Det ger mig ett lugn över att jag inte behöva känna oro, så länge jag fattar mina beslut med hjärtat. Alla beslut jag tar kommer då att leda mig framåt åt det håll jag själv vill. Jag behöver inte vara styrd över något annat än det som jag själv önskar. Det ger mig en inre styrka och ett självförtroende. I vårt samhälle har vi tyvärr tappat bort och glömt mycket av värdet i oss själva, då vi hela tiden jämför oss med andra, och där måttstocken är vilken titel du har eller hur mycket pengar eller materiella tillgångar du förvaltar. Sociala medier har blivit arenan där vi visar upp oss i jakten på bekräftelse. Vi visar upp den polerade versionen av oss själva och matas samtidigt med alla andras. Varje dag pågår kampen om utrymmet att få skina lite mer än alla andra. Extremt påfrestande såklart. Så det är kanske inte så konstigt att självförtroendet får sig en känga. Vad man inte får glömma i detta sammanhang är att de flesta är som du. Alla har inte allt, även om det kan verka så. De som köpt en ny bil avstod från semesterresan och de som precis varit på semester grämer sig kanske över att räntan är på väg upp, då det i själva verket är banken som äger större delen av huset som de bor i. Det jag vill säga är att vi matas varje dag av allt möjligt och det känns till slut som att alla har allt. Jag har försökt inse vikten av att inte påverkas av andra. Åtminstone väljer jag själv om jag vill bli påverkad eller inte. Likaså när det kommer till vad andra har för uppfattning om mig. När jag var yngre tänkte jag allt som oftast på vad andra tyckte och tänkte om mig. Jag var också styrd i många av de val som jag gjorde. Nu i vuxen ålder har slutat bry mig om det, då jag dessutom har insett att det sällan är någon som bryr sig särskilt mycket ändå. Självklart kan man lyssna till goda råd, men man måste faktiskt inte följa dem.
Istället försöker jag styra min energi till saker som leder mig någon vart. Till kreativitet där jag själv håller i rodret och tror på allt det som jag gör. Att i varje situation försöka finna vad som är nästa steg till att nå det som jag önskar. Att ha tålamod och aldrig vara rädd för utmaningen som ska ta mig dit som jag vill. Att inte fastna i det förgångna, för ska jag förändra något, så måste jag också våga göra saker annorlunda. Om någon har åsikter om varför, är det ofta bara ett uttryck för den personens egna begränsningar. De enda som kan begränsa mig är egentligen bara de hinder som jag själv sätter upp. Bara jag kan känna till min förmåga och hur jag ska leva mitt liv.

6. jul, 2020

Ny mediasida

Länk till Artiklar & Media

Nu ligger det en ny flik uppe på hemsidan, som heter ”Artiklar & Media”. Här kan ni ta del av den medverkan vi haft i media sedan starten. Har också gjort lite ändringar på sidan i övrigt. Bloggen har blivit en ny huvudsida, så att den ska bli lättare att nå. Även nyheter kommer att presenteras där. Den gamla nyhetssidan är borttagen samt fliken media, då dessa nästan aldrig uppdaterades. Det är ju i bloggen alla nyheter kommer. Ta väl hand om Er i sommar, så hörs vi snart igen!

5. jul, 2020

Inga barn ska dö i självmord!

Skriv på uppropet här

Hej alla som följer mig och mitt arbete med att försöka ändra på trenden att allt fler unga mår psykiskt dåligt i vårt samhälle. Vill påminna er om vår namninsamling, som fortfarande pågår, där vi tillsammans med Hjärnfonden uppmanar regeringen att ta sitt ansvar för den nollvision gällande suicid som infördes redan 2008. Den efterlevs inte. Socialminister Lena Hallengren måste avsätta resurser så att nollvisionens strategier blir verklighet. Det finns beslut – nu behövs det handling. Inga barn ska dö i självmord!

Följ länken och bidra med din underskrift. Tillsammans gör vi skillnad.

11. jun, 2020

Snart kommer en ny flik!

Arbetar just nu med att lägga upp en ny flik på hemsidan där ni kommer kunna ta del av Artiklar, filmer, intervjuer mm där vi medverkat. Återkommer med länk så fort den är klar.

8. jun, 2020

Nu ligger den andra filmen ute i Hjärnfondens kampanj om ungas psykiska ohälsa.

Upprop för en Nollvision gällande Suicid!

Till skillnad från den första filmen som uppmanar oss att avsätta pengar till forskning om varför unga blir psykiskt sjuka, så behandlar denna vikten av att våra folkvalda i regeringen ska ta sitt ansvar i frågan. Redan 2008 instiftades en nollvision för suicid i Sverige. Tyvärr visar statistiken på att dödstalen ligger kvar på samma nivå idag som när den instiftades, då ca 1 500 personer dör i Sverige varje år genom att ta sina liv. Detta är inget annat än ett misslyckande. Det är ungefär en person var 6 timma. Så får det inte gå till. Om vi nu vill mena allvar med en nollvision, så ska den också efterlevas och resurser måste till för att vi ska kunna skapa en förändring. Just nu pågår ett upprop för att väcka regeringen på denna frågan. Följ länken för att skriva under vårt upprop till socialminister Lena Hallengren. Tillsammans kan vi göra skillnad!